Membuat Duit Dengan Handphone

Rahsia Membuat Duit Hanya Dengan Handphone
Salam... Syukur Alhamdulillah...

Saya jumpa peluang ini, sambut peluang ini & kongsi peluang ini. Tq Allah kerana rezeki mu ini.

Berilah peluang kepada diri anda dengan membaca website ini sehingga habis, baca sekerat-kerat jer, tu yang tak "nampak" tu, rugilah, anda dah sampai ke page website ini, luangkan beberapa minit masa berharga anda, ianya bakal membuka satu lagi lembaran baru dalam hidup anda - WOW!

~Ikhlas, Mohd Ghazali

Saya mendapat makluman bahawa mengikut statistik, rata-rata orang Melayu sangat gerun untuk buat bisnes. Rata-rata juga orang Melayu sangat selesa makan gaji sahaja, terutama bekerja dengan badan-badan kerajaan. Oleh sebab itu, rata-rata juga di Malaysia ini, yang kaya-kaya adalah bukan Melayu kerana rata-rata, bukan Melayu lebih senang buat bisnes. Kalau kita lihat kepada sejarah dahulu kala, orang Cina dan juga orang India yang datang ke Tanah Melayu ini, rata-ratanya bermula dengan kehidupan yang susah. Mereka menjadi buruh lombong, buruh getah dan macam-macam lagi. Namun kini kehidupan mereka sudah lama berubah. Ini adalah kerana mereka sudah lama menceburi bidang bisnes. Sedangkan orang Melayu, kalau dulu-dulu lebih senang buat kerja pertanian di kampung, kini lebih selesa makan gaji sahaja. Jadi, dari dulu sampai sekarang, orang Melayu tak banyak berubah. Malah, lama makin kerugian, kerana rata-rata, hartanah di negara ini dimiliki oleh orang bukan Melayu.

Sekalipun orang Melayu tahu bahawa bisnes adalah sunah Nabi dan orang Islam sangat digalakkan untuk menjalankan perniagaan, namun orang Melayu masih tak suka bisnes. Dikatakan (mengikut kajian yang dijalankan) bahawa Malaysia merupakan antara destinasi pelancongan yang sangat popular buat umat Islam seluruh dunia dan dikatakan sekitar RM100 bilion merupakan hasil pelancongan Muslim setiap tahun di negara ini, tetapi malangnya orang Melayu sekadar mendapat tempias sahaja kerana rata-rata, semua fasiliti perniagaan adalah kepunyaan bukan orang Melayu.

Kenapa tidak kita renung-renung dan belajar untuk galakkan anak-anak kita memasuki bidang perniagaan. Biar bermula kecil-kecil dan perlahan-lahan. Biar tidak selesa pada mulanya, tetapi in-shaa-Allah, percayalah kata-kata Nabi Agung kita Muhammad SAW bahawa perniagaan itu banyak barakahnya. Jom kita mula sikit-sikit, lama-lama nanti akan jadi bukit.
                                                                                                                                                                                                                       

Majoriti orang tidak minat buat networking, termasuklah saya pada mulanya... tapi semua orang minat/perlu/terpaksa buat duit untuk keperluan dan kehendak kehidupan. Kita belajar pandai-pandai, bekerja makan gaji atau bekerja sendiri utk apa? Tak lain tak bukan untuk cari duit! Ini, saya ada cara cari duit yang sempoi dan yang penting ianya legal (ini bukan skim cepat kaya, ini kena ada usaha). Di samping kita buat duit, kita juga dapat bantu orang lain buat duit. Bukankah ini sesuatu yang baik!?

  Check-it-out lah sendiri program ini, dapatkan maklumat yang lengkap. Jangan kata "No" tanpa anda check-it-out sendiri. Ini peluang wow, very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan. Memang betul dalam kehidupan kita peluang datang & pergi, tapi itu peluang biasa-biasa, percaya lah... peluang best-best datang jarang-jarang sangat dalam hidup kita. Dah check-it-out sendiri, then anda sendiri decide, no obligation. Orang bijak membuat keputusan berdasarkan maklumat yang lengkap, bukannya dengan dengar sikit dari sana, sikit dari sini, dari orang-orang di sekeliling mereka yang tak berjaya pun. Nak berjaya kena belajar dari orang-orang yang berjaya. Jadilah orang yang bijak!


*****

Tunggu apa lagi? Nak tunggu ready/waktu free/sesuai, hmmm... sampai bila-bila la tak kan jumpa. Peluang datang tanpa smell tanpa color, kita tak tahu & tak ready. Tapi bila dia/peluang tu dah datang, kita sambar je... Itulah apa yang orang-orang berjaya buat. Itulah perbezaan antara orang-orang yang berjaya dengan tidak. Mereka tak tangguh-tangguh bila peluang datang, mereka terus ambil tindakan. Just block the date & time, and go for it - check-it-out sendiri! No obligation. Udah-udah le tu hidup dok buat bajet tiap-tiap bulan. Dah tahu tak cukop cari lah alternatif. Kalau untuk anda dah cukop, buatlah untuk orang-orang tersayang di sekeliling anda, tak lupa juga untuk orang-orang yang memerlukannya - berkongsilah kepada mereka peluang yang sempoi ini. Kejayaan mutlak seseorang adalah apabila orang itu dapat membantu orang lain mencapai kejayaan juga.
 

*****

Tahukah anda…

Memang lumrah kehidupan manusia, kita secara semulajadi suka recommend & promote kepada kawan-kawan & sedara-mara (kadang-kadang kat orang-orang yang tak kenal pun) mengenai apa yang kita suka – produk, perkhidmatan, idea & macam-macam lagi lah. Contoh: Kita pergi makan di restoran yg sedap, kita beritahu kawan-kawan & sedara-mara kita betapa sedapnya makanan di situ (kat orang-orang tak kenal pun kita bagi tau especially zaman I.T. ni senang nak sebarkan info. contoh melalui facebook). Yup, kita recommend movies, muzik, hp, computer, buku, resepi masakan, pembantu rumah, doktor, kereta, rumah, sukan, politik, artis & pelbagai lagi lah. Kita semua setiap hari melakukannya.

Tahukah anda apa yang kita lakukan itu dinamakan network marketing.
Definisi simple network marketing adalah:
"Recommending and promoting what you like".
Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing :-)
Terdapat dua kategori manusia di dunia ini:

Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka, dan
Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya.
Jadi, kadang-kadang saya nak tergelak bila dengar orang kata dia tak minat buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang & akan terus melakukannya, cuma dia tidak dibayar. Lagi saya nak tergelak bila mengingatkan saya dulu pun cakap macam tu.

 Banyak syarikat percaya, recommendation & promotion produk & perkhidmatan mereka melalui mulut-ke-mulut (word-of-mouth) adalah lebih efektif dari duit yg mereka bayar untuk pengiklanan & pemasaran secara tradisional. Maka mereka pun gunakan bajet tersebut untuk reward orang-orang yang recommend & promote ni. Jadi, jika anda suka dengan produk & perkhidmatan mana-mana syarikat ini, JANGAN TUKAR apa yang anda telah/ sedang/ akan buat, hanya teruskan recommending & promoting, dan biarkan syarikat-syarikat ini membayar anda.

Yang mana satu kategori anda? Saya pilih yang kategori kedua.

& Yang saya pilih ini bukan sahaja dibayar, malah nak melakukannya pun mudah & cepat. Tak perlu pengalaman, hanya ikuti sistem nya yang simple & praktikal. Ramai yang dah merasai pendapatannya. Mulakan dengan langkah pertama dengan check-it-out sendiri.



                                                                                                                                                                                                                        

Tune Talk Tone Excel

Revolusi Cara Kita Mengguna Telefon Bimbit
Guna handphone => duit masuk!
(Tone Excel WOW Prepaid That Pays)

Simkad TTTE

ZAMAN SEDANG BERUBAH…
Sudahkah ANDA bersedia menghadapi KEGAWATAN EKONOMI?

Tune Talk Tone Excel (TTTE) menyediakan peluang untuk kita menjadi pengguna bijak di dalam penggunaan handphone kita dengan pelbagai faedah yang di tawarkan, dan memberi peluang kita membuat extra income.
(Bagus ni… kalau kita tak join pun memang kita dah pakai handphone pun, baik kita join, dapat juga manfaatnya).

Pengenalan

Ini bukan bisnes m.l.m., bukan bisnes topup, ini referral program, bisnes simkad, buat kerja sekali, dapat komisyen berkali-kali selagi orang tu topup & mereka tak topup dengan kita, mereka topup di tempat-tempat biasa topup.

Sebelum mulakan, kita buka minda dulu sekejap…

Sila jawap sendiri 4 soalan mudah ini…

  1. Adakah anda seorang pengguna telefon bimbit?
(Syyyy… biasanya semua orang jawap Ya)
  1. Sudah berapa lama anda menggunakan telefon bimbit? Telco mana? Berapa bil/topup sebulan?
(Biasanya jawapannya sudah banyak tahun. Bukan telco Tune Talk Tone Excel. Bil/topup ada yang serendah RM20, ada yang setinggi ribuan ringgit sebulan, macam saya huhu…)
  1. Sampai bila anda akan menggunakan telefon bimbit?
(Biasanya jawapan sampai bila-bila la…, ada yang kata sampai mati, hihi)
  1. Adakah telefon bimbit anda sekarang tanggungan (duit keluar) atau aset (duit masuk)?
(Jawapan semuanya duit keluar huhu…)

Haaa… dah terbuka minda sikit? Kita dah guna hp banyak tahun dah, dan akan guna banyak tahun lagi (insyaAllah dikurniakan umur panjang), selama ni guna & akan datang guna jika tak tukar cara guna – duit keluar jer! Haaa… KINI, TIDAK LAGI, GUNA HP DUIT MASUKKKKK!


Fakta*:
  • Populasi penduduk Malaysia 27.4 juta
  • Talian Telefon Bimbit Berdaftar 34.4 juta (Postpaid 6.8 juta / Prepaid 27.6 juta)
(*Sumber: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia)
  • Maknanya – Potensi Pasaran kita sangat-sangat BESAR!
  • Untuk pengetahuan anda, pada ketika ini bilangan yang guna talian TTTE baru 160+ ribu iaitu tak sampai 1% pun lagi.
  • Maknanya – Market sangat FRESH!
Psstttt.... bukan orang prepaid jer yang boleh join, orang pospaid pun kalau nampak manfaatnya sure dia pun join juga lah, macam saya sendiri, guna hp line postpaid C lebih 20 tahun tapi tak dapat apa, saya sanggup tukar ke prepaid TTTE yang banyak manfaatnya & boleh buat duittttt..... :-)

Maklumat Syarikat
  • Tone Excel Sdn Bhd was incorporated in 2009, to venture into the mobile industry in Malaysia. Tone Excel incorporates experiences and expertise from insurances, network marketing and financial services to formulate new channels and strategies, thus revenues.
Syed & Jason

“Mobile operators in Malaysia spend hundreds of millions of Ringgit for advertising and promotions in order to get subscribers. At Tone Excel we employ an innovative way of advertising where we get our WOW! community members to advertise by word of mouth. By doing so we save on advertising costs and will use our budget instead to continuously reward our members,” said En Syed Kamaruzaman Shahabudin, Executive Chairman of Tone Excel.

Signing of Agreement between Tone Excel Sdn Bhd Executive Chairman En Syed Kamaruzaman (on the right) and The CEO of Tune Talk Mr Jason Lo on the 10th of February 2010.

  • HQ Tone Excel
B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149E, Taman Sri Indah, Bangunan Endah Promenade, Bandar Baru Sri Petaling, 57000 Sri Petaling, KL.
Tel: 010-5000 969 / 010-5333 969 / 603-9054 3809 ; Fax: 603-9054 0278 ; Website: http://www.toneexcel.com

Program Komuniti Rujukan/Referral WOW


Di
Kelolakan oleh Tone Excel (Menyediakan Peluang Perniagaan) & DiKuasakan oleh Tune Talk (Menyediakan Pembekal Perkhidmatan Telefon).

Sedikit background mengenai syarikat Tune Talk: Dimiliki oleh syarikat induk Tune Group (kepunyaan Tony Fernandes) di mana di bawahnya ada Tune Insurance, AirAsia, Tune Hotel, Tune Money & Tune Talk. So, dari segi syarikat, jangan risau - backup syarikat sangat kukuh. Tune Talk sebenarnya menggunakan infrastructure Celcom (Celcom ada share 38% dalam TT), bermakna di mana ada coverage Celcom, di situ ada coverage TT juga. So, dari segi coverage pun, tak perlu risau - sangat luas.

Bagaimana nak menyertai program ini?

  • Mudah & murah sahaja...
  • Hanya bayar Yuran Keahlian (Membership Fee) RM90 sekali seumur hidup sahaja. Iya... 90 henggit jer!

Apa yang kita dapat bila menyertai program ini?

  • Kita akan dapat 8 perkara:-

(1). Dapat 1 simkad Tune Talk Tone Excel, PERCUMA. simkadttte
  • Boleh kekalkan nom. hp lama.
  • Nom. postpaid pun boleh kekalkan.
(2). Di dalam simkad tersebut telah sedia ada airtime/ topup/ kredit, AMAUN RM30. tunetalk
  • Pssstttt.... actually modal (membership fee tolak airtime) cuma RM60 jer.

Benefits sebagai Pengguna Bijak:
(3). Dapat Personal Accident Insurance dari Tune Insurance bernilai RM100ribu, PERCUMA. tuneins
  • Cover 2 perkara - kematian & kecacatan kekal, akibat kemalangan, tertakluk kepada terma & syarat.
(Ada yang kata, alah... cover 2 perkara ni aje? Ok lah tu... selama ni pakai telco C, M, D, U banyak tahun tak de cover apa-apa pun. Patutnya bersyukur dapat.)
  • Tiada premium tahunan, hanya topup minima bulanan RM30 (tak beban pun sebab memang kita guna pun topup tu.)
  • Tarikh efektif hari ke-61.
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?

(4). Dapat Mata Ganjaran / Points setiap kali kita topup.

Topup Value Points
5 8
10 20
20 40
30 70
50 120
100 240
200 480
300 720
  • Points ini tiada tarikh luput, boleh ditukarkan dengan:
    • Tiket penerbangan AirAsia, PERCUMA. airasia
Contoh: Destinasi dari Kuala Lumpur:

Destination Country Tune Talk Points
Phnom Penh, Cambodia 4000
Perth, Australia 9000
Penang, Malaysia 2000
Padang, Indonesia 4000
Miri, Malaysia 4000
Melbourne, Australia 15000
Medan, Indonesia 5000
Clark, Philippines 5000
Macau, Macau 6000
Langkawi, Malaysia 3000
Phuket, Thailand 4000
Sandakan, Malaysia 4000
Shanghai, China 9000
Yangon, Myanmar 4000
Vientiane, Laos 6000
Tiruchirappalli, India 6000
Tawau, Malaysia 4000
Taipei, Taiwan 9000
Surabaya, Indonesia 6000
Singapore, Singapore 3000
Sibu, Malaysia 4000
Siam Rep, Cambodia 4000
Shenzhen, China 6000
Labuan, Malaysia 4000
Kuching, Malaysia 4000
Chiang Mai, Thailand 5000
Chennai, India 6000
Cheng Du, China 9000
Brunei, Brunei 4000
Bintulu, Malaysia 4000
Bangkok, Thailand 4000
Bangalore, India 6000
Bandung, Indonesia 5000
Bali, Indonesia 5000
Alor Setar, Malaysia 2000
Gold Coast, Australia 15000
Guang Zhou, China 6000
Hanoi, Vietnam 6000
Kuala Terengganu, Malaysia 3000
Krabi, Thailand 4000
Kota Kinabalu, Malaysia 4000
Kolkata, India 6000
Kochi, India 5000
Johor Bahru, Malaysia 2000
Jakarta, Indonesia 5000
Hong Kong, HK 6000
Ho Chi Minh, Vietnam 4000
Hat Yai, Thailand 3000
    • Smartphonessmartphone- Samsung, LG, Ninetology, Blackberry, HTC, Nokia.
    • Tablets tablet - Ninetology, Samsung.
    • Watchwatch- Cookoo.
    • Tiket Wayang & Tiket Konsert.
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?
(5). Dapat Corporate rate Tune Hotel iaitu diskaun, ada yang sehingga 30%. TuneHotel
  • Penginapan yang kita dapat di sini bukan kosong jer yer... Tone Excel dah dapatkan kita pakej lengkap iaitu termasuk 24 hours aircond, towel rental with free amenity pack, 24 hours tv/ astro/ wifi/ internet - ok sangat la tuuu...
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?

Hmmm... ada orang tanya, macam mana TTTE boleh bagi PA insuran RM100ribu percuma, tiket kapalterbang AirAsia percuma, corporate / diskaun rate Tune Hotel – jawapannya kita dah boleh agak dah – sebab TT di miliki Tune Group di mana di bawahnya ada Tune Insurance, AirAsia, Tune Hotel – haaa... sebab tu lah dia boleh bagi, semua company tu di bawah satu company induk yang sama.

(6). Dapat masuk Cabutan Bertuah… Pic-CabutanBertuah

  • Seminggu 2 kali, semasa Preview di HQ Sri Petaling, hadiah-hadiah seperti handphone, payung, t-shirt, cap, tablet, cash, dsbnya.
  • Monthly lucky draw - eligibility topup minimum RM80 sebulan, hadiah RM200.
  • Refer TTTE website untuk latest update.

(6). Dapat bonus topup, macam-macam ada…

       BERMULA 10 JANUARI 2014..PROMOSI PALING BAIK..
 
       TOP UP RM30 dapat RM10 FREE AIR TIME (RM40)
       TOP UP RM50 dapat RM20 FREE AIR TIME (RM70)
       SAMPAI BILA ?.... hingga syarikat beritahu STOP !..
       Ini promosi giler kentang..ni..
 
          KERANA..
 
       LEBIH JIMAT !
 
       JIKA KITA BIASA TOP UP RM70 TIAP - TIAP BULAN..maka kini kita hanya PERLU TOP RM50 sahaja untuk dapat AIR TIME            RM50 !.
       Ini bermakna....KITA JIMAT RM20... tu..YE..

(7). Sendiri topup, sendiri dapat komisen…

       Bermula 1.MAC.2014 (SABTU), setiap ahli yang sendiri topup, sendiri dapat komisen..

       Contohnya baru tadi saya topup RM50 pastu dapat FREE kredit RM20 so total RM70 kredit yang saya ada sekarang..

       Selepas itu, dengan nilai RM50 yang saya topup tu, saya akan dapat 3% komisen dari nilai tersebut so akan dapat RM1.50 lagi...cukup            RM3 je..komisen tersebut akan dimasukkan terus ke dalam bank saya sendiri..

       Jadi kepada sesiapa yang ANTI BIZ CARI ORANG..so inilah biz yang tak payah nak CARI ORANG...tak paham?

      Sila tel saya di 0139192517..

Wow, banyaknya benefits & senangnya nak dapat – hanya dengan tukar ke simkad TTTE, rugi-rugi kalau tak join nih!

Mana ada telco lain bagi semua benefits di atas. Belum cerita bab buat duit lagi niiii... baru cerita bab benefits yang dapat, hanya dengan jadi pengguna bijak sahaja.

Kepada yang minat - usah bertangguh lagi... setiap detik masa berlalu kita tetap terus pakai hp - bil/topup tetap berjalan... rugi tu kalau bertangguh, baik convert ke simkad tunetalk/toneexcel sekarang juga!

&

Benefits sebagai Usahawan/Bisnes: (haaa… ini yang best ni.)

(8). Boleh buat duit$$$$$$......!!!!!!
Pic-Duit

(Pssttt.... ada 6 huruf $ sign – maknanya boleh pergi hingga ke 6 angka sebulan… bukan lah sekarang, insyaAllah dalam masa beberapa tahun lagi, ini bukan skim cepat kaya, yang penting potentialnya ada, boleh dapat).

Bila kita rujuk orang lain:
  • Bila mereka join => kita dibayar,
  • Bila mereka topup => kita dibayar,
  • Bila mereka rujuk orang lain & orang lain itu topup => kita dibayar.
Wah best ni!

Ada 3 jenis bonus:


Bonus Pertama: Fast Track
    • RM20 sekali bayaran untuk rujukan langsung kita (direct sponsor).
    • Rujukan tanpa had.


Bonus Kedua: Komisyen Topup

Haaaa…. bonus kedua ni yang paling best, di mana setiap kali orang yang kita taja topup, kita akan dibayar komisyen RM % daripada amaun topup mereka, sehingga 3 level:

  Jika kita topup kurang RM60 Jika kita topup lebih RM60
Level Minimum RM20 Minimum RM60 
1 6% 10%
2 3% 3%
3 11% 13%

Untuk lebih jelas lagi, kita tengok simulasi potensi pendapatan bulanan di bawah.

Contoh semua orang taja 10 orang & semua orang topup RM30 dan RM60.

Ini komisen kita 6%/ 3%/ 11%:
Ahli Biasa: Topup RM20 - RM59.99
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 6% 18 36
L2 100 3% 90 180
L3 1000 11% 3,300 6,600



3,408 6,816

Ini komisen kita 10%/ 3%/ 13%:
Ahli Biasa: Topup RM60 & ke atas
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 10% 30 60
L2 100 3% 90 180
L3 1000 13% 3,900 7,800



4,020 8,040

Ok tak? Dapat income pasif / pencen RM3ribu hingga RM8ribu sebulan? Ok sangat tuuu... Realiti di luar sana nak dapat income pasif / pencen macam tu kalau kita kerja kerajaan, kita kena kerja 30 tahun, & jawatan tinggi seperti pengarah, bila kita pencen dapat lah income pencen / pasif macam tu. Bukan senang ooo... Di sini kalau kita boleh buat dalam masa 6 bulan pun kira ok sangat lah tu.
  • Tiada had masa – boleh buat cepat atau lambat
So now, terpulang kepada kita... Nak dapat banyak ker nak dapat sikit? Nak dapat cepat ker nak dapat lambat?
Kalau nak dapat banyak - sponsorlah ramai orang.
Kalau nak dapat cepat - sponsorlah laju-laju dan servicelah group (sikit jer nak servis sebab bisnesnya mudah),  supaya merekapun cepat & pandai duplikasi.
Terpulang pada diri masing-masing nak income & usaha yang mana.
Siapa buat - dia ada income, beza – banyak/sikit, cepat/lambat… kita yang tentukan dengan usaha kita & ofcourse dengan izinNya.
So kalau kita boleh buat cepat & dapat banyak, kenapa kita nak buat lambat & dapat sikit!??
Jeng, jeng, jeng... Now, Saya bagi contoh ADVANCE sikit... biar anda tak senang duduk lepas membaca ni... hihihi...

Kita ada lagi komisyen yang lebih advance jika kita jadi Center - samada Junior, Service atau Branch. Detailsnya ada diterangkan di bahagian bawah website ini tajuk Center. Di sini just tunjuk satu contoh iaitu Service Center, kita boleh dapat komisyen additional 2.5% dari level pertama hingga INFINITI level! Yup infiniti level! Banyak tuuu...

Contoh, tunjuk sampai level ke-4 sahaja lah, nanti kalau tunjuk sampai banyak level kata tak logik la pulak, angkanya sangat besar.
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 12.50% 38 75
L2 100 5.50% 165 330
L3 1000 15.50% 4,650 9,300



4,853 9,705
L4 10000 2.50% 7,500 15,000



12,353 24,705
Sampai level ke-4 sahaja income RM12ribu hingga RM24ribu sebulan.

Tengok contoh ni pulak - Kita taja 100 orang di level pertama kita, manakala semua orang yang lain menaja 10 orang.
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 100 12.50% 375 750
L2 1000 5.50% 1,650 3,300
L3 10000 15.50% 46,500 93,000



48,525 97,050
L4 100000 2.50% 75,000 150,000



123,525 247,050
Sampai level ke-4 sahaja income boleh pergi sampai RM123ribu hingga RM247ribu sebulan. Gilerrrr!!! Bisnes sekupang dua kupang boleh pergi banyak macam ni! Tahu lah bukan sekarang boleh dapat, a few years lagi la - 3 tahun?, 4 tahun?, 5 tahun? Yang penting ada potential dapat & boleh dapat bukan jangkamasa puloh-puloh tahun, & nak ke arah dapat tu tak de la income YOYO giler-giler, turun-naik sikit-sikit tu ada la.. insyaAllah ke arah menaik kalau kita buat dengan cara yang betul & dengan izinNya. Kena ingat, bilangan ahli sampai 100 ribu tu memang nampak sangat ramai / banyak, tapi bukan kita seorang sahaja yang buat, ini lah keindahan / kelebihan bisnes network marketing, bilangan tu kita capai atas hasil kerjasama effort teamwork (kuasa "leverage"). Tak nak tengok kat L4-100 ribu ahli tu sebab rasa macam susah nak dapat banyak tu pun tak pe, tengok jer kat L3-10 ribu ahli - itu pun income boleh capai RM48ribu hingga RM97ribu sebulan - banyak sangat dah tu...

Isykkk... kira sendiri lah berapa income kalau infinity level. Tak nak tunjuk lah kat sini sebab jumlahnya sangat besar, nanti kata kelentong la pulak.

Pada ketika ini, orang yang income paling tinggi dalam bisnes ini, namanya Mazelan (kami panggil Sifu Mazelan). Beliau buat perniagaan ini dah 3 tahun lebih, sekarang income beliau dah lebih RM60ribu sebulan. Income ini bukan sahaja income pasif tiap-tiap bulan dapat malah terus meningkat sebab orang hari-hari guna hp & network berkembang; barulah betul income pasif macam ni, meningkat pulak tu, masyaAllah. Sifu Mazelan taja direct 400 orang dalam masa 2 tahun (lepas tu beliau stop menaja, kalau dapat orang join pun lepas 2 tahun tu sebab orang tu serah diri... hihi) & dapat income 5 angka sebulan selepas setahun;
  • Yang bestnya rakan-rakan... (berapa banyak best la bisnes ni... hihi... tapi yang ini memang betul-betul best), yang bestnya bisnes ini, orang-orang di taja kita nak topup mereka semua tak cari kita, mereka topup lah macam biasa yang mereka selalu topup sebelum-sebelum ini iaitu di tempat-tempat topup seperti 7-eleven, petrol stesen, pasaraya, mesin topup, mahupun gunakan fasiliti ebanking. Best, best kan! Kita tak perlu servis mereka! & Tak perlu nak ingatkan mereka untuk topup, sure mereka pakai/topup punyalah.

Tmpt Topup-1

Tmpt Topup-2

TuneTalk Tmpt Topup-3

  • Kerja sekali – kenalkan program / simkad ini; Dapat banyak kali – setiap kali orang topup; Tak de apa-apa nak jual lagi.
Cerita pelik tapi benar! Salah satu perkara asas & penting yang perlu kita ambil kira semasa nak tentukan / pilih bisnes yang bagus adalah bisnes itu kena ada REPEAT SALE & cara nak dapatkan repeat sale itu adalah dengan CUSTOMER YANG SAMA akan repeat beli lagi dari kita. Semua orang mengetahui perkara ini, ianya adalah benar, jadi tiada apa-apa yang nak di pelik kan. Haaaaa…… ni yang nak cerita nih! Di bisnes TTTE kita dapat REPEAT SALE TANPA BUAT REPEAT SALE! Aikkk! Macam mana boleh jadi macam tuh?? Terjadinya begitu sebab CUSTOMER KITA HANYA BELI SEKALI SAHAJA DARI KITA (simkad), lepas tu mereka tak beli lagi dah dari kita (topup), tapi kita MASIH & TETAP DAPAT KOMISYEN (topup) SAMPAI BILA-BILA selagi customer kita tu topup! Hah! Tak ke benar tapi pelik tu – boleh dapat repeat sale tanpa buat repeat sale!?? Yup, bisnes ini memang luar biasa! Ayuh, buka minda anda, buang prasangka anda, check-it-out sendiri dulu. Saya dulu pun tertutup minda & berprasangka. Alhamdulillah Allah dah buka pintu hati supaya tidak lagi begitu. Usah bertangguh, sangat sukar nak dapat peluang bisnes pelik tapi benar ni! Dah la tu modal 80 hinggit jer! & Yang sangat penting u takkan bebankan orang yang u kenalkan sebab kalau mereka buat tak berjaya pun mereka tak rugi apa-apa malah mereka dapat banyak benefits. Syukur jumpa peluang ini, sambut peluang ini & share peluang ini – ramai boleh dapat benefits & extra income. Terbaik!

Bonus Ketiga: Bonus Baru
  • Jika kita rujuk / sponsor 1 ahli baru direct di bawah kita dalam masa sebulan – kita akan dapat 5% daripada Komisyen Topup kita.
  • Jika 2 orang – dapat 10%
  • Jika 5 orang – dapat 15%
  • Jika 10 orang – dapat 20%
  • Huuu... dapat extra bonus... saper nak bagi.


Tarikh Bayaran

Bonus Pertama Fast Track

  • Rujukan langsung dari 1hb hingga 15hb – dibayar pada 31hb.
  • Rujukan langsung dari 16hb hingga 31hb – dibayar pada 11hb bulan berikutnya.

Bonus Kedua Komisyen Topup

    • dibayar setiap 21hb bulan berikutnya.

Bonus Ketiga Bonus Baru

    • di kumpulkan setiap bulan & akan bayar pada Januari 2014.
Bonus-bonus ini akan masuk terus ke dalam bank account kita.

Rakan-rakan,

  • Pendapatan di atas merupakan pendapatan pasif seumur hidup selagi rangkaian di bawah kita topup. Memang mereka akan topup pun sebab memang mereka pakai pun.
  • Pendapatan ini boleh diwarisi. Anything happen to us, waris kita boleh mendapat pendapatan kita ni. Ini sangat penting & terbaik!
  • Kita boleh memiliki beberapa akaun – maksima sehingga 10 akaun (combined all telco account yang aktif).
  • Tak perlu beli stok yang banyak.
  • Penyelenggaraan rendah – rm20 topup sebulan sahaja. Untuk layak dapat PA Insuran rm30 topup sebulan sahaja.
Point ni penting sebab biasanya mana-mana bisnes network marketing, ini adalah antara perkara yang distributor takut/tak suka, bab maintenance, tiap-tiap bulan kena maintain, ada yang sampai RM ratus-ratus sebulan, ada yang sampai RM ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu. Worst part, produk tu dah ada stok banyak dah kat rumah. Tapi kita TTTE cuma 30 hinggit jer & memang kita pakai pun topup rm30 tu.
  • Umur 12 tahun pun boleh turut serta.
  • Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport. Iya... orang Bangladesh, Indonesia, Nepal, Mynmar, dll warga asing pun boleh join. & Mereka pakai topup lagi banyak!

Bisnes sekupang dua kupang TTTE ni sangat besar potentialnya. Tahukah anda orang paling kaya di dunia ialah Carlos Slim Helu from Mexico, bisnesnya adalah telco, tak payah tengok jauh-jauh lah, di Thailand orang paling kaya ialah Thaksin (bekas Presiden), bisnesnya adalah telco juga, kat dalam negara kita sendiri, antara orang paling kaya ialah Ananda Krishnan, bisnesnya juga telco! & Ramai lagi lah di dunia ni yang kaya dengan bisnes telco. Mereka tu jadi kaya dengan 1 negara. Bayangkan rancangan masa depan TE yang akan pergi ke negara-negara yang TT masuk & TT akan pergi ke negara-negara yang AirAsia landing! Hah! Besar giler babas marketnya. Teman-teman, tak perlu pikir jauh-jauh la.. kat Malaysia ni 34 juta prospek, yang baru pakai TTTE hanya 150+ribu talian jer, baru 0.5% i.e. tak sampai 1% pun! Kita fokus kat Malaysia dulu jer, yang lain-lain tu kalau jadi Alhamdulillah, kalau tak jadi pun, kat Malaysia ni pun banyak sangat lagi market tu! Ayuh teman-teman, lakukanlah sungguh-sungguh sekarang ni.. rugi rugi orang yang berlengah!

Hah panjang umur... news dah keluar pun...

20 Orang Paling Kaya Di Dunia 2013

Senarai baru 20 orang paling kaya di dunia baru dikeluarkan oleh Forbes.


Carlos Slim Helu yang terlibat di dalam industri telekomunikasi di Mexico masih mengekalkan kedudukan sebagai manusia paling kaya dengan harta berjumlah $73 billion. Seterusnya adalah Gates, pemilik syarikat gergasi Microsoft dengan harta berjumlah $67 billion.  Manakala tempat ketiga adalah Amancio Ortega, berasal dari Sepanyol yang merupakan pemilik kepada rangkaian butik Zara dengan harta bernilai $57 billion. Beliau pertama kali masuk ke ranking Top 3 sekaligus meletakkan Warren Buffet di tempat keempat dengan harta berjumlah $53.5 billion. Manakala tempat kelima adalah Larry Ellison, pemilik syarikat Oracle dengan jumlah kekayaan bernilai $43 billion.
20 kaya

Teman-teman...
Jika apa yang anda lakukan sekarang memungkinkan anda mencapai impian anda, teruskanlah. Tetapi Jika tidak, ayuh UBAH lah! SAMBUTlah PELUANG yang WOW ini! Kepada yang dah menyambutnya - BUAT BETUL-BETUL. Kita dah jumpa LUBUK EMAS dah ni! Gali, Gali, Gali guna TRAKTOR!


Akhir sekali, perkara yang kita dapat apabila kita menyertai Program Komuniti Rujukan / Referral WOW ini adalah:
(8). Dapat masuk Pertandingan, hebat hebat belaka... Pic-Competition

  • Top Sponsor of the Month - Syarikat TE bagi RM1 Ribu + Mazelan bagi RM500, so total RM1,500. Syarikat juga bagi Hp, Tablet, berdasarkan jumlah sponsor.
  • Top topup - hadiah Hp Blackberry Z10, dsbnya.
  • Ada incentive Umrah umrah
    • Jika komisyen topup kita mencapai RM1,000 sebulan – kita layak dapat pergi umrah, percuma. Senangnya nak dapat...
  • Refer TTTE website untuk latest update.

Rate TTTE:

  • Ratenya sederhana, dibandingkan dengan telco lain – sekali imbas baca broshur telco lain nampak macam rate mereka rendah tapi jika diteliti hingga habis baca di bawah di dapati ada star *, **, *** iaitu Terms & Conditions untuk nak dapat rate rendah tu...
  • Contoh nak dapat rate murah:
  1. kena topup > certain amount,
  2. kena call > certain time,
  3. kena call waktu tertentu,
  4. kena call / sms same network / telco.
Balance topup yang tak habis sangat tinggi charge nya. So sebenarnya telco lain tu tak lah rate nya serendah seperti yang di sangka.

Rate TTTE: Call 28sen seminit. SMS 10sen
Dataplan: Daily 10 sen@Mb / Weekly RM17 / Monthly 1G RM64, free 100 sms & 60 minit call / Monthly 3G RM99

Dataplan Mingguan:

  • 200MB untuk Data Internet Access + PERCUMA 20 mins membuat panggilan tempatan.
  • Ratenya adalah RM17 seminggu.
  • Cara untuk melanggan pakej ini:
  • Pertama pastikan kredit didalam simkad toneexcel anda melebihi RM17, jadi kalau tak cukup, topup le dahulu.
  • Selepas itu sms CC17 dan hantar kepada 2222. Nanti mereka akan reply mengatakan permohonan akan di proses.
  • Kalau nak stop, sms sahaja CC17 STOP kepada 2222.
  • Dataplan Bulanan:

  • 1G untuk Data Internet Access + PERCUMA 60 mins membuat panggilan tempatan, dan 100 SMS percuma.
  • Ratenya adalah RM64 sebulan.
  • Cara untuk melanggan pakej ini:
  • Pertama pastikan kredit didalam simkad toneexcel anda melebihi RM64, jadi kalau tak cukup, topup le dahulu.
  • Selepas itu sms CC64 dan hantar kepada 2222. Nanti mereka akan reply mengatakan permohonan akan di proses.
  • Kalau nak stop, sms sahaja CC64 STOP kepada 2222.
  • 3G rate RM99 sebln – sms 3G hantar ke 2222.

  • Untuk maklumat rate yang lain seperti IDD, Roaming, Blackberry Plan, Tune Buddies - please refer to website ToneExcel.

    Jadi, rate TTTE sederhana sahaja. Maknanya ada telco lain yang rate lebih tinggi dari TTTE, ada yang lebih rendah juga. Jadi bila kita berjumpa dengan prospek yang rate telco dia lebih rendah (untuk pengetahuan anda, telco ni dari masa ke semasa akan fight each other untuk jadi paling kompetitif rendah, so ada masa-masa tertentu telco U lebih rendah dari yang lain, masa yang lain pula telco D, lain masa M, C, begitulah pusing-pusing.... jadi at one time mesti ada mana-mana telco yang rate lebih rendah dari TTTE), so kepada prospek yang sedang pakai telco yang ratenya lebih rendah daripada TTTE senang sahaja tanya dia berapa ringgit sebulan topup / bil hp dia, contoh dia jawap RM60 sebulan, ok lah bagitahu dia since telco u sekarang ni ratenya lebih rendah dari TTTE, bila u tukar ke pakai TTTE katakan topup hp u jadi RM90 sebulan, so just tanya dia "U nak jimat 30 hinggit sebulan ker atau u nak peluang dapat income ribu-ribu sebulan?". Kalau dia jawap dia pilih nak jimat, bagitahu dia last "ok lah, u pilih lah jimat 30 hinggit sebulan seumur hidup u, aku tak nak... aku nak pilih untung ribu-ribu sebulan, boleh sampai 5-angka sebulan, malah ada potensi pergi hingga ke-6 angka sebulan! So apalah sangat jimat 30 hinggit sebulan tuh! U pikir la sendiri...". Fullstop.

    Apakah Risiko Anda?
    Kalau bukan ini – ada apa lagi?
    Kalau bukan sekarang – bila lagi?

    Untuk ke sekian kalinya, saya tanya lagi - "Ada telco lain bagi benefits seperti semua di atas tuh?" Saya tolong jawapkanlah - "Mana aderrrrr.....!!!!!". Tak tukar ke simkad TTTE jugak lagi, tak tahu la nak terangkan macam mana lagi dah... Dah terang lagi bersuluh, bukan setakat suluh dengan lampu suluh, ni dengan lampu spotlight stadium dah ni... tak nampak jugak lagi - parah dah tu... hahaha...

    Ayuh rakan-rakan, setiap detik yang anda tangguh untuk join bisnes ini, setiap detik itu lah anda rugi sebab hp bil / topup terus berjalan pakai hari-hari...


                                                                                                                                                                                                                           

    Pengiktirafan, Penghargaan, Laporan Media

    News-Tony Jason
    Tony Fernandes - CEO of Air Asia, Jason Lo - CEO of Tune Talk, Syed Kamaruzaman - Executive Chairman Of Tone Excel, Neillson Tong, Vincent Oh - Directors of Tone Excel

    TTTE: Rakaniaga Lembaga Pelindung & Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM), Mei-2013


    LP&KPM
    Sijil



    TV2


    Seminar Kesedaran Penipuan Pelaburan Dalam Perniagaan, Peringkat Kebangsaan, di Wisma Bernama, Jun-2013

    News-Seminar Kesedaran
    News-Seminar Kesedaran2
    Anjuran Lembaga Kesedaran Pencegahan Jenayah Malaysia
    Dengan Kerjasama PDRM, Bank Negara, Suruhanjaya Sekuriti, SSM, & LPKPM
    Penaja Rasmi - Tone Excel

    Tone Excel bekerjasama dengan Yayasan Sultanah Bahiyah, Jun-2013

    News-Sultanah
    Dato' Seri DiRaja Tan Sri Tunku Puteri Intan Safinaz Binti Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah

    (Ahli Jemaah Pemangku Sultan Kedah)

    News-100K Cek
    Penyampaian cek PA Insurance RM100ribu kepada pewaris member Tone Excel, di saksikan oleh YB.
     
    Testimoni, antaranya...

    KJ-Testimoni-Loq

    Kak Jah & Abang Loqman (Bndr Kinrara, Puchong): 019-310 5171 & 012-382 8202 - Branch, Top Sponsor, Owner website bisnesjaya

    Permulaan menang... Bulan Pertama (Mei-2013): Top Sponsor No.1 Syarikat
    "Syukur Alhamdulillah... Kak Jah jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & kongsi peluang ini. Tq Allah kerana rezeki mu ini... Bisnes ini bukan sahaja mudah/sempoi, malah ianya langsung tidak membebankan sesiapa sahaja yang buat. Kalau tak join pun memang dah pakai hp pun... baik join, dapat juga benefitsnya & boleh buat duit.... incomenya recurring pasif berterusan & meningkat setiap bulan, insyaAllah..."
    Testimoni-Zariman Zariman (Sg Buloh): 012-272 4740 - Service Center & Speaker Utama Syarikat

    "Berdasarkan pengalaman saya menceburi industri network marketing selama lebih 10 tahun telah mengubah sudut pandangan saya terhadap industri ini. Sekarang saya lebih prefer mencari bisnes yang tidak menyusahkan orang lain & orang lain tidak menyusahkan saya. Saya mencari bisnes yang saya rasa saya boleh buat & paling penting orang lain pun boleh buat apa yang saya buat supaya proses duplikasi menjadi lebih mudah & lancar. TTTE modal sangat-sangat rendah, tiada risiko, tiada tekanan, tidak perlu produk knowledge yang power-power, mudah & banyak lagi lah... Saya nampak TTTE ini memenuhi citarasa saya. Jom pencen bersama TTTE. WOW hebat!"
    Zaidi
    Rozaidi (Jln Ipoh, KL): 010-784 8105 - Service Center & Top Sponsor Jul-2013

    "Syukur kehadrat Allah s.w.t. kerana dgn izinNya saya diberi peluang dalam perniagaan ini. Setelah pelbagai bisnes network marketing saya jalankan, tiada apa yang dapat saya capai dan hasilkan. Tetapi kini, setelah diperkenalkan dengan TTTE WOW Referral Program ini, saya seolah-olah mendapat petunjuk bahawa inilah peluang yang terbaik pernah saya jumpa. Bukan setakat modalnya yang mampu dibayar, tetapi pulangannya yang sangat-sangat membuatkan saya teruja. Ayuh rakan-rakan, sertailah kami dalam perniagaan telekomunikasi ini, agar rakan-rakan beroleh kejayaan dan kekayaan serta keberkatan bila kita membantu orang lain… InshaaAllah."

    Zee

    Marziah (Tmn Kinrara, Puchong): 017-290 2426 - Junior Center

    Saya join hari pertama dah dapat balik modal, dengan menaja ahli keluarga saya, kalau saya tak taja mereka pun mereka tetap pakai hp. Bulan ke-3 saya upgrade jadi junior centre dan di bawah saya ada seorang junior centre. Walaupun saya buat secara sambilan memandangkan saya bekerja dan sambung belajar, income dah boleh bayar ansuran kereta MyVi. Saya juga dapat cabutan bertuah 2 buah hp dan rakan niaga saya ramai yang dah dapat hp dan tablet percuma. Tone Excel memang wow…

    Riad Mejar Riad & Dr Azah (Bangi): 016-956 3070 & 014-988 8171 - Junior Center

    "Kamilah rakyat Malaysia paling bertuah! Bersama Program Komuniti WOW sumber pendapatan kedua kami, kini telah menjadi sumber pertama pula setelah menjadikan telefon bimbit kami menjana pendapatan $$$ dan boleh diwarisi! TTTE terbaiklah untuk family! Sembang-sembang, 'sharing-sharing', tak sempat habis cakap, eh dia dah nak daftarlah... Eh nak tambah 5 simkad lagilah? Biz paling sempoi di dunia yang pernah kami jumpa! Dengan TTTE juga, jejak kasih, silaturahim bertaut dan terus bertaut yang dekat mahupun yang jauh. Anda ingin bertuah juga? Tunggu apa lagi?"

    Syed
    Syed/Zam (Puchong): 012-367 1002

    "Pertama sekali saya ingin panjatkan kesyukuran kepada ALLAH S.W.T kerana dengan limpah kurnia & kasih sayangNya saya dipertemukan dengan bisnes yang luar biasa wow ini. Walaupun saya dah menyertai bermacam-macam bisnes sebelum ini, namun saya belum pernah menemui bisnes dengan modal yang serendah ini yang mampu menjana income yang konsisten menaik setiap bulan. Walaupun ianya sedikit diawalnya tapi saya seronok melihat kenaikan income saya kerana walau di mana jua rangkaian saya top up, saya menikmati bonus setiap 11hb, 21hb dan 31hb (sebulan 3 kali gaji tu beb). Terima kasih Kak Zie, Kak Jah & biz partner saya yang telah banyak membantu saya sampai ke tahap sekarang ini. Alhamdulillah… WOW!"
    Testimoni-Hadi Hadi (Puchong): 012-972 0353 - Top Sponsor Ogos-2013 & Top Sponsor Tahunan

    "Alhamdulillah, syukur kehadrat Ilahi saya di pertemukan dengan bisnes yang wow/sempoi ini. Hanya bermodalkan rm80 yuran sekali seumur hidup saya berpeluang menjana pendapatan sehingga 4-6 angka sebulan. Selama ini saya hanya mengeluarkan modal untuk topup hp saya, sekarang dengan beralih kepada TuneTalk/ToneExcel, saya menggunakan hp saya sebagai mesin pengeluar duit…"

    Testimoni-Ani Siti Rohani (Shah Alam): 017-879 5445 - Service Center

    "Syukur alhamdulillah & terima kasih Kak Jah kerana menemukan saya dengan peluang yang amat wow ini. Biz TTTE ini lain dari yang lain sebab kita perkenalkan kepada orang sekali sahaja, lepas tu kita dapat income berkali-kali-kali-kali... :-) Biz ini juga mudah di duplikasi oleh semua orang. Seperti kata Kak Jah, kita dah jumpa lubok emas, cuma perlu gali aje... Setakat ini bukan sahaja saya dapat the truely passive recurring income setiap bulan malah saya juga dapat hadiah tablet & handphone sampai 4... di Preview HQ Sri Petaling. Jom teman-teman, sertai program ini sekarang & ikut kami gali lubok emas ini bersama-sama... insyaAllah."
    Ndut
    Azmi (Bangi): 010-772 6405

    "Dengan bisnes ini saya bukan sahaja ada peluang dapat pendapatan 5-angka sebulan dalam masa beberapa bulan sahaja, malah saya dapat peluang untuk keluar rumah berjumpa dengan rakan-rakan saya sambil sembang-sembang berisi. Baru beberapa hari buat saya dah dapat handphone percuma... Memang best la bisnes ni... Isykkkk, tak de istilah lah!"

    Wati (Kajang): 019-711 6021
    "Saya pun sama seperti di atas... Tambahan: Kini, selepas seharian bekerja, jaga orang salah, saya tidak lagi asyik dok lipat kain di rumah... Bagus bisnes ni... Kenapa la dari dulu lagi saya tak nak bukak mulut sharing pasal bisnes ni..., kenapalah Kak Jah tu tak paksa saya buat!"
    Rizuan
    Rizuan (Miri): 012-330 1177

    "Bisnes sempoi... hanya perlu bukak mulut sharing jer... 10minit pun orang dah boleh/nak join. Buat dengan tak buat jer... Hah, tunggu apa lagi - buat ler! Jumpa orang bukak mulut sharing... orang tak kenal pun boleh. Bawah saya dah ada seorang junior center. Pelan-pelan buat pun income ok jugak. Yang best masa mula-mula tu tengok sikit je duit, tiba-tiba generasi ke-3 jadi banyak, makin lama makin meningkat."

    Dan ramai lagi testimoni yang dah dapat untung untung unnnntunggggg...... sahaja, dalam jangkamasa yang sangat singkat.

    BUKTI demi bukti lahir... Semakin hari, TTTE semakin wow! Setiap bulan pasti ada sahaja new 4-figure income earner lahir & meningkat pulak tu tiap-tiap bulan. Tunggu apa lagi, sambutlah peluang yang wow ini. "Pilihan yang kita buat hari ini menentukan kehidupan kita di masa yang akan datang". ITS NOW OR NEVER! 

    Testimoni kejayaan bisnes kita terdiri daripada berbagai-bagai golongan - dari miskin ke kaya, pendidikan rendah ke tinggi, yang tidak bekerja ke bekerja, surirumah, pelajar, pekerja bawahan ke korporat, ahli perniagaan, orang muda ke tua.

    Siapa kita sebelum ini tidak penting, yang penting siapa kita di masa akan datang.

    SESUNGGUHNYA KEJAYAAN adalah PILIHAN... KEGAGALAN juga adalah PILIHAN... KITA YANG PILIH! (Of-course dengan izinNya)

                                                                                                                                                                                                                            

    Kenapa bisnes TTTE ini luarbiasa hebat!?

    Ada 2 Sebab:

    Pertama: Semua Kekuatan 4 Faktor Kejayaan - TTTE Ada!
    (Fundamental: Jika kita nak join mana-mana bisnes network marketing, kita kena tengok 4 faktor ini dahulu iaitu syarikat, produk, pelan pemasaran & kumpulan/sistem - jika ada kekuatan 4 faktor ini, insyaAllah bisnes network marketing tu bagus..)
    tick1. Kekuatan Produk (25%)

    • Keperluan – Hampir semua orang guna hp, tidak kira mereka dari golongan mana pun, so orang tak de masalah nak join bisnes ni sebab kalau mereka tak join pun memang mereka pakai pun.
    • Berkualiti – Sebab TT guna infrastructure Celcom (Celcom ada 38% share dlm TT), so di mana ada coverage Celcom (yang sangat luas tu), di situ ada coverage TT juga.
    • Harga berpatutan – Ratenya sederhana, dibandingkan dengan telco lain – sekali imbas baca broshur telco lain nampak macam rate mereka rendah tapi jika di teliti hingga habis baca di bawah di dapati ada star *, **, *** iaitu Terms & Conditions untuk nak dapat rate rendah tu... Contoh nak dapat rate murah: (i).kena topup > certain amount, (ii).kena call > certain time, (iii).kena call waktu tertentu, (iv).kena call/sms same network/telco. Balance topup yang tak habis sangat tinggi charge nya. So sebenarnya telco lain tu tak lah rendah seperti yang di sangka. Rate TTTE: Call 26sen seminit, 32sen untuk 2min pertama; Sms 13sen; Dataplan: Daily 10 sen@Mb / Weekly RM17 / Monthly 1G RM64, free 100 sms & 60 minit call / Monthly 3G RM99.
    • Tiada Tandingan – Satu-satunya program seumpamanya di Malaysia, malah di Dunia. Sekarang ni ramai usahawan telco luar negara sedang dok risik-risik pihak management syarikat TE :-)
    • Tidak Bermusim – Semua orang mengunakannya, hari-hari, ada yang setiap jam, minit, saat.. & sampai mati lah guna..
    • Anti Kemelesetan Ekonomi – Walau pun zaman gawat, orang tetap guna hp.
    • Pasaran sedia ada – Market sangat besar – 34 juta talian & sangat fresh – baru 160+ ribu talian TTTE berdaftar.
    • Potensi berterusan – Budak sekolah rendah pun dah guna hp ; Pasaran sampai bila-bilalah...
    • Dapat benefits yang telco lain tak de bagi pun – selama ni bertahun-tahun pakai hp tak dapat apa & akan terus pakai, tak dapat apa-apa, baik join TTTE, dapat juga PA insuran RM100ribu percuma, points tukar tiket kapal terbang AirAsia percuma, corporate / diskaun rate Tune Hotel, cabutan bertuah, pertandingan hebat & yang paling best boleh buat duit$$$$$$!

    tick2. Kekuatan Pelan Pemasaran (25%)

    • Modal sangat kecil (RM80 sahaja); Modal sekali sahaja; Untung banyak kali (setiap kali orang topup).
    • Pengiraan fast track real time setiap transaksi, telus & terus masuk ke system TE-website, minimumkan manipulasi.
    • Tidak perlu queue submission, tiada flushing, tiada pending :-)
    • Tidak membezakan orang baru dengan orang lama– sama sahaja plannya.
    • Tidak perlu menjual barang (topup), hanya edar simkad sekali sahaja, & simkad senang dibawa ke mana-mana.
    • Payout Tinggi – sebab ini adalah Technology Base Bisnes (kos fizikal yang rendah - hanya jual simkad; tower / infra pun guna celcom punya); Bayaran balik yang tinggi kepada pengedar - komisyen topup sehingga 26% (10%+3%+13%), belum masuk bonus yang lain lagi tu.
    • Boleh di warisi.

    tick3. Kekuatan Syarikat (25%)

    • Kukuh – ToneExcel bekerjasama dgn TuneTalk dimiliki oleh syarikat yang kukuh Tune Group – AirAsia, TuneHotel, Tune Insuran, TuneMoney.
    • Online – 24 jam sehari, 365 hari setahun; Service yang boleh dibawa ke mana-mana & pada bila-bila masa.
    • Timing yang tepat untuk join – produk, plan pemasaran, syarikat, sistem dah mantap – dalam bisnes network marketing, tahun ke-3 adalah tahun yang paling sesuai untuk join, di mana tahun pertama & kedua (2010-2012) merupakan tahun kepayahan sudah berlalu – contoh sekarang produk TT senang didapati di kedai-kedai / tempat jual topup, selain call dan sms sudah ada data plan (internet), pelan pemasaran dah improve (bonus makin bagus), senang nak join tak perlu isi borang hantar ke HQ Sri Petaling, boleh terus signup online di website, now lagi dah improve guna sms jer – lagi mudah dan cepat.

    tick4. Kekuatan Kumpulan / Sistem / U (25%)

    • Mazelan Abas – Dalam group Abang Ishak, bersama Mazelan Abas orang yang paling berjaya di TTTE, rangkaian terbesar, income lebih RM60ribu sebulan dan ini adalah income recurring pasif yang terus meningkat setiap bulan, insyaAllah.
    • Kita ada sistem – bila orang join – daftar email, MA akan selalu email gerak kerja & motivasi; Juga ada Buku Panduan MA yang lengkap.
    • Diri SendiriKejayaan bermula dari kemahuan & keazaman diri sendiri mahu berjaya; WII.FM - What Is It For Me; Usah bicara soal kejayaan jika tiada ilmu di minda; SUCCESS!


    Kedua: Kelemahan Bisnes Network Marketing Yang Lain - TTTE Boleh Atasi!

    tick1. Perkataan M.L.M itu sendiri!
    • Don't get me wrong, bukan saya tak suka MLM, sebelum ni pun saya dah berjaya dalam MLM, tapi kebanyakan orang kat luar sana tak suka MLM.
    • Jadi bila ianya bukan MLM - lebih mudah nak jumpa / dapat prospek. TTTE adalah program rujukan / referral program, nature nya sama seperti MLM iaitu network marketing, cuma ianya tidak tertakluk di bawah Akta Jualan Langsung (AJL). Prospek lebih terbuka nak dengar bila bukan MLM, padahal apa-apa bisnes pun somebody got to sell, somebody got to buy, still kena cari/sharing dengan orang lain jugak.
    • Sebagai Makluman: Di Malaysia, ada 4 bidang jika apply A.J.L. license pun tak dapat sebab ianya bukan M.L.M. yang tertakluk di bawah AJL iaitu Insuran / Unit Trust, Real Estate, Internet Software & Telco.

    tick2. Within Bajet

    • Kalau tak join pun memang kita guna hp (topup / bill) pun, so memang dah masuk dalam bajet bulanan kita, so no worries, tak perlu keluar duit extra.
    • Berbanding kalau kita join bisnes network marketing lain, kita kena keluar extra bajet sebab sebelum kita join bisnes tu kita tak pakai pun produk tu... huhu...

    tick3. Maintenance langsung tidak membebankan

    • Kebanyakan bisnes network marketing lain kena maintain RM ratus-ratus sebulan, ada yang sampai RM ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu.
    • Di TTTE, maintenance hanya RM20 or RM30 utk PA Insuran, yang memang kita guna pun.
    • Tidak perlu ingatkan rangkaian untuk maintain, sebab memang mereka pakai pun topup, pandailah mereka topup sendiri bila perlu.

    tick4. Tidak perlu servis customer!

    • Ini pukol habis semua perniagaan atas muka bumi nih!
    • Mana ada bisnes yang tak perlu servis customer? Kita, bila customer nak topup, kita tak perlu servis mereka, mereka pun tak cari kita, mereka topup macam biasa macam sebelum-sebelum ni yang mereka selalu topup tu :-)

    tick5. Banyak kedai / tempat yang jual topup kita

    • Bila join jer terus kita ada beribu-ribu kedai di seluruh Malaysia yang jual topup kita tanpa kita buka 1 kedai pun, spt 7E, stesyen minyak, ada kedai kita yang online lagi – boleh beli topup thru internet banking seperti mb2u, cimbclick, so bisnes anywhere anytime. Huisykkk.. giler betul bisnes ni.. hanya bermodalkan 80 ringgit jer, kita terus ada beribu-ribu kedai dari Perlis ke Johor ke Pantai Timur ke Sabah Sarawak + online banking lagi yang jual produk kita! Memang dasyat!

    tick6. Minimum servis your group

    • Sebab produk dan plan pemasaran straight forward – learning curve pendek;
    • Tidak perlu pergi macam-macam kursus;
    • So duplikasi senang berlaku – inilah kelebihan buat bisnes network marketing – duplikasi!

    tick7. Pendapatan pasif recurring yang sebenar-benarnya!

    • Contoh: Katakan bulan pertama dalam group u ada 50 orang, u dapatlah income sikit... u rasa-rasa next month 50 orang ni akan topup tak? Sudah tentu mereka akan topup, malah bukan itu sahaja, group mereka juga akan berkembang sebab mereka pun nak buat extra income... Katakan bulan kedua group u bertambah jadi 300 orang, income u pun bertambah, soalan seterusnya - u rasa-rasa next month berikutnya 300 orang ni akan topup tak? Again, jawapannya susah tentu mereka akan topup & network akan terus berkembang, so income pun bertambah...
    • Kita bukan sahaja dapat pendapatan pasif recurring, malah meningkat pulak tu, insyaAllah!

    Wow! Very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan!

    Tak join pun memang dah pakai pun hp... Baik join, dapat jugak benefits & boleh buat duit...!

    Jadi, dengan faktor-faktor di atas – tiada sebab kita tidak boleh berjaya dengan pantas & mudah!


    Fikirkan sejenak: Setelah anda join TTTE, anda guna simkad tersebut, anda cuba buat bahagian bisnesnya, katakanlah… kita tak nak lah perkara ini berlaku… tapi katakanlah, anda tidak berjaya di bahagian bisnesnya… Do you know what is the worst thing that can happen to you? Jawapannya... The worst thing that can happen to you ialah… You dapat PA Insuran RM100ribu percuma, Points tukar tiket kapal terbang AirAsia percuma, Corporate rate TuneHotel, dsbnya! Dahlah tu… modal RM80 ada airtime RM30, so modal sebenarnya RM50 jer! Hah! Jadi kepada rakan-rakan – tiada risiko… Sebab tu saya tak nampak kenapa anda tak nak cuba sambut peluang ini! Jika anda tahu cara explain dengan betul, mesti orang join punya... sebab kalau mereka tak join pun mereka memang pakai pun...

    Teman-teman…

    Memang benar duit bukan segal-galanya… Tapi banyak perkara / masalah boleh diselesaikan dengan duit. Selain itu, kita mempunyai kawalan ke atas masa kita... Masa bersama orang tersayang kita...
    Bayangkan kita boleh bersarapan jam 10 pagi bersama anak kecil dan pasangan kita di restoran mamak kegemaran kita, tatkala kebanyakan orang lain sedang sibuk bekerja di pejabat… Bayangkan kita boleh meluangkan masa bersama orang tersayang terutama disaat mereka memerlukan kita di samping, tanpa pelu meminta keizinan / memohon cuti dari majikan kita...

    Anda dah jumpa peluang wow ini, anda dah tahu kekuatan program ini (seperti 2 sebab yang di nyatakan di atas), kalau anda masih tak nampak lagi, asyik dok pikir alasan tak boleh buat, bukannya pikir macam mana cara aku nak manfaatkan peluang ini, saya tak tahu lah nak cakap apa lagi... punyalah wow peluang yang datang ini.


                                                                                                                                                                                                                           

    Cara-Cara Menyertai Program Ini

    (I). Bank-in:

    Segala urusan boleh dilakukan secara online, walau di mana anda berada dan pada bila-bila masa.
    1. Bank-in yuran keahlian sekali seumur hidup rm90 + buku panduan rm10  total rm100 ke:
    maybank
    No. Akaun Maybank : 163082129306
    Mohd Ghazali Mat Yisa
    1. Sms bukti pembayaran (Tarikh, Masa, Amaun) kepada saya di 013-9192517.
    1. Sms Nama Penuh Anda, IC & Alamat - Saya akan tolong registerkan atau anda boleh register sendiri.
    1. Saya akan pos ekspress simkad, buku panduan & flyer - biasanya sampai dalam tempoh 2 hari bekerja.
    1. Sebagai tambahan, saya akan bagi online document iaitu on-boarding doc & slides powerpoint presentation.
    Itu aje... 

    (II). Register:

    Sms ke 0111  5461301

    ad NamaPenuh NoSimKad8Terakhir NoIC Alamat Poskod NoPilihan1 NoPilihan2 NoPilihan3 TelcoLama NoHpLama NamaBank NoAccBank idpIDPenaja


    ad mohd ghazali mat yisa 80111523 660408123456 no.154 rps merapoh, 27210
    8513 1358 0805 celcom 0193105171 maybank 163082129306 idp159657

    Hanya yang color biru underline sahaja yang mandatory, yang lain boleh buat kemudian.

    • Jika nak pilih no.hp sendiri – boleh pilih 4 digit yang terakhir, bagi 3 pilihan. Jika tak nak pilih no.hp – boleh skip.
    • Jika nak kekalkan no.hp lama (port-in) – skip 3 pilihan no.hp & masukkn nama telco lama & no.hp lama.
    • Jika nak buat kemudian port-in – sms guna arahan “pt”:
    pt mohd ghazali mat yisa 80111523 660408123456 no.154 rps merapoh, 27210 celcom 0193105171
    • Jika tidak ingat no. account bank – boleh skip, buat kemudian – sms guna arahan “bn”:
    bn Maybank 514299211910 660408123456 id159657
    • Dalam tempoh kurang 1 jam system akan reply “Simkad anda sudah didaftar, No. hp anda 01X-XXXXXXXX, Member Id anda XXXXXX”.
    • Sebelum buat port-in:
      • Pastikan no.ic sama di telco lama & baru;
      • Pastikn contact no. di simkad lama di copy terlebih dahulu ke dalam hp (either phone or memory).
      • Untuk postpaid:
        • settlekan bill tertunggak jika ada, bil semasa tidak mengapa;
        • settlekan supplementary – jadikan individual account / line.
      • Untuk prepaid – biar balance tinggal sikit eg. seringgit baru buat.
      • Dalam tempoh kurang 48 jam TTTE akan communicate dengan telco lama. Setelah port-in berjaya, akan dapat mesej port-in sudah berjaya.
    • Tips: Biasanya saya hanya buat arahan "ad" untuk register simkad sahaja, yang penting dia dapat member id & boleh menaja orang lain. Port-in buat kemudian sebab biasanya dia perlu settlekan beberapa perkara sebelum port-in. Begitu juga masukkan bank account no. - buat kemudian sebab ada orang tidak ingat acc no. bank dia.
    • Penting: Selepas register simkad, dengan arahan sms "ad", & dapat reply simkad dah daftar:
    • Pastikan terus activate simkad dengan buat 1 sms / call dari simkad tersebut, jika tidak bonus fast track rm20 penaja tidak dapat.
    • Paling lewat pun activate dalam masa 14 hari dari tarikh register, jika tidak simkad & account bisnes expired.
    • Ingat: Untuk dapat komisen topup yang tinggi tu - 10% / 3% / 13%, personal topup minimum rm60. So masa beli simkad sudah ada topup rm30, cuma perlu tambah topup rm30 lagi sahaja.

    (III). Sediakan Tools:

    Sebelum kita buat prospekting, make sure kita ada complete tools, baru lah cepat duplikasi berlaku, barulah cepat dapat banyak volume. Seperti yang kita sudah sedia maklum nak take-off dalam bisnes network marketing ni kena ada SPEED, so kena buat laju-laju, apalagi amaun di sini kecik sahaja, so volume sangat penting.

    Tools hanya 3 item ini sahaja iaitu simkad, buku panduan & flyers, plus kertas kosong A4 & pen untuk kita terangkan pada prospek kita masa buat tabletalk...

    Tools (Gambar depan belakang)

    1. Simkad
      • Recommend kepada rakaniaga kita supaya ambil beberapa keping simkad extra, tidak kiralah 1 ker, 2 ker, 3, 4, 5, dsbnya. Barulah bisnes terus boleh jalan.
        • 1 keping simkad RM90.
        • Syarikat ada promosi
          • Beli minimum 20 keping simkad dapat harga RM88 satu,
          • 50 keping simkad dapat harga RM85 satu.
    1. Buku panduan
      • RM10 satu.
      • Buku ini mengandungi sebahagian besar maklumat mengenai bisnes TTTE, dari A sampai Z. Ianya memudahkan kita untuk mengembangkan bisnes ini.
      • Ia juga boleh dijadikan alat untuk mendidik downline kita supaya boleh berdikari. Pastikan kita bagi buku ini kepada setiap downline Level-1 kita.
      • Jika kita bagi kepada seseorang, kalau dia tak baca, sudah pasti akan ada orang lain yang baca, bisnes kita akan berkembang juga akhirnya.
      • Kita tidak perlu lagi menjaga downline teruk-teruk untuk jawab soalan itu dan ini, biar buku ini sebagai panduan dan rujukan mereka. Buku ini tolong menjawab untuk kita. Barulah best buat bisnes ini - dah lah kita tak perlu service customer kita di mana bila mereka nak topup mereka tak cari kita, mereka pergi topup sendiri, manakala group kita pula bila mereka tak faham mereka bolehlah rujuk info. di buku panduan & di website, lepas rujuk di situ tak faham juga lagi, baru lah mereka tanya kita, so bukan lah tak perlu langsung service group tapi minimum servis group. Ini yang best! Ini yang menyebabkan sesiapa yang join bisnes ini masih boleh teruskan apa yang mereka sedang lakukan sebelum join bisnes ini tidak kira lah samada mereka kerja makan gaji atau buat bisnes conventional, mahupun bisnes network marketing lain, mereka still boleh buat bisnes TTTE ini sebab mereka tak perlu sangat servis group & customer mereka, Lagi pun apa pekerjaan apa bisnes sekali pun semua orang pakai hp, no conflict of interest, memang kita semua dah pakaipun, so baik lah join dapat juga benefitsnya & boleh buat duit.
    1. Flyer
      • RM1 @ 10 helai
      • Sebaiknya semasa kita buat tabletalk terangkan kepada prospek kita dengan menggunakan flyer, lebih senang & kita tak de la tertinggal apa-apa point yang nak diterangkan. Kan mudah bisnes ni.
      • Prospek kita tengok pun dia tak lah risau nanti dia join ada guideline nak terangkan :-)

    Anda boleh dapatkan simkad/ buku panduan/ flyer dari:

    1. Upline anda sehingga ke UpUpUp...line anda hingga ke Saya
    2. HQ Sri Petaling
    3. Jika emergency, anda boleh beli dari mana-mana center (junior / service / branch) atau agen penjual simkad yang berhampiran dengan anda, ada di seluruh Malaysia.

    Untuk mengetahu senarai center atau penjual simkad - sila rujuk http://toneexcel.biz/belisim.php?id=152418


    Hanya RM90!

    Center: Junior Center / Service Center / Branch

    Selain sebagai distributor biasa (komisyen topup 3 level), kita juga boleh jadi sebagai center (komisyen topup infinity level!). Haaaaa.... dah sampai level ni - memang best! Apa-apa pun yang penting kita jadi distributor biasa dahulu, kembangkan rangkaian kita, bila dah banyak permintaan simkad dari rangkaian kita, baru lah upgrade diri kita jadi center. Kita tak nak bebankan orang yang belum sampai masanya lagi sebab nak jadi center kena beli banyak kad. Tapi bila dah sampai masanya - go ahead - upgrade - rugi kalau tak upgrade jadi center, selain dapat untung runcit jual simkad, yang best, juga dapat komisyen topup lebih tinggi & hingga infinity level ooooo..... :-)

    1. Junior Center
    • Jumlah yang perlu dibeli: 100 keping
    • Harga: RM82 sekeping ; Kos Penghantaran : RM70 (jika perlu)
    • Jumlah keseluruhan : RM8,200.00 + RM70 = RM8,270
    • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM60
    • Komisyen topup anda akan meningkat 1% semua level, infiniti.
    • Pembelian susulan selepas menjadi Junior Center, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM87,
      • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM85,
      • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM82.
    1. Service Center
    • Jumlah yang perlu dibeli: 220 keping
    • Harga: RM81 sekeping ; Kos Penghantaran : RM100 (jika perlu)
    • Jumlah keseluruhan : RM17,820 + RM100 = RM17,920
    • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM80
    • Komisyen topup anda akan meningkat 2.5% semua level, infiniti.
    • Pembelian susulan selepas menjadi Service Center, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM84,
      • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM82,
      • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM79.
    • Sekiranya anda sudah menjadi Junior Center dan ingin upgrade menjadi service center, anda hanya perlu membeli simkad sebanyak 000 keping sahaja pada harga RM sekeping.
    1. Branch
    • Jumlah yang perlu dibeli: 1,500 keping
    • Harga: RM78 sekeping ; Kos Penghantaran : RM200 (jika perlu)
    • Jumlah keseluruhan : RM117,000 + RM200 = RM117,200
    • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM100
    • Komisyen topup anda akan meningkat 5% semula level, infiniti.
    • Pembelian susulan selepas menjadi Branch, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM81,
      • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM79,
      • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM76.
    Perghhh!!! Amacam...?? Dah sampai ke peringkat ni... Bukan kah best plan nya... Sebab tu suruh baca / check-it-out sampai habis dulu.

    Tunggu… ada lagi…. sikit tips pasal prospekting...
    tunggu

    Prospekting ni bukan orang-orang dari bisnes terdahulu kita sahaja yang kita boleh prospek, anybody using handphone kita boleh prospek! So jangan kecilkan market kita dengan hanya target segmen tertentu sahaja contoh target student universiti sahaja lah, padahal ada 34 juta talian hp berdaftar tu... Yang liat-liat nak join bisnes terdahulu kita, yang liat-liat tak suka M.L.M. tu pun semua kita boleh sapu. Bisnes TTTE ni tidak bercanggah dengan any produk / bisnes / pekerjaan sebab semua orang guna handphone – semua tu kita boleh prospek. Buka mulut sharing jer…

    Cara yang bagus – call prospek buat appointment 1 by 1 untuk Tabletalk, or bawa prospek ke Preview, cuma bisnes TTTE ni kita tidak bergantung sangat kepada preview, sebab penerangannya simple jer jadi semua orang boleh buat cara tabletalk. Tapi sebaik-baiknya sekali dua prospek kita yang pertama dapatkan bantuan upline (yang dah terer) untuk buat Tabletalk (sekali dua jer tau), kalau kita terus nak buat sendiri pun ok juga tapi kalau tak berjaya, minta bantuan upline (sekali dua jer tau :-)), lepas tu buat ler sendiri, lagi cepat kita berdikari lagi cepat kita boleh pergi laju!

    Bisnes TTTE ni boleh dibuat secara offline dan online. Secara offline Tabletalk & Preview lagi berkesan, tapi dah ada kemudahan I.T. gunakanlah secara online juga bagus. Kepada yang tak pandai online tu jangan risau, anda boleh berjaya di dalam bisnes ini dengan offline, cuma kepada yang pandai online, anda ada advantage, gunakanlah. Satu pesanan penting: "Buat cara pancing dahulu, bila dah habis pancing, barulah guna jala". Pokok pangkal apa cara pun kena buat lerrr…. Fokus buat secara konsisten & jangan la kena cabaran sikit dah nak give-up, biasalah cabaran ada di mana-mana.


    Ramai orang nak jadi Internet Marketer, habiskan duit & masa beli ebook ini ebook itu, attend kursus ini kursus itu, seminar ini seminar itu, kelas ini kelas itu, bengkel ini bengkel itu, personal coaching ini, personal coaching itu, akhirnya, duit & masa habis terbang ke mana, perniagaan internet pun tak nampak untungnya. Apa yang nampak, duit beribu habis, bisnes internet satu habuk pun tak jadi. Apa kata keluarkan cuma RM80, anda akan dapat khidmat nasihat Internet Marketer berpengalaman buat ribu-ribu ringgit sebulan malah ada yang cecah puluhan ribu ringgit sebulan pendapatan. Khidmat nasihat mereka adalah percuma jer!

    Satu lagi tips penting...

    Dalam bisnes network marketing antara syarat utama / pertama untuk berjaya adalah, kita jangan test market sebab kita akan spoilt our market tanpa kita sedar. Test market bermakna kita belum join, belum cukop ilmu, tapi dah cerita kepada orang lain & nak ajak orang tu join. Apa yang biasanya akan berlaku:-

    Pertama: Bila kita buat prospekting, antara soalan yang prospek pasti akan tanya ialah "kau dok cakap-cakap kat aku ni, kau sendiri dah join ker belum?", bila kita jawap “belum” (kita jangan bohong), prospek kita biasanya mereka tak cakap depan kita, mereka cakap dalam hati sahaja - "eleh dia pun tak join, tak yakin tapi nak ajak aku join, huh!"; so macam mana la prospek kita nak ikut kita (yakin / join).

    Kedua: Kita belum cukop ilmu. Baru sikit prospek tanya atau bagi alasan, dah kita tak reti nak jawap. So again, macam mana la prospek nak join. Kita sendiri tak cukop ilmu nak menampakkan kelebihan / benefits bisnes ni. Worst part kita pun setuju dengan alasan tersebut! Haru tul! Rakan-rakan, ilmu bisnes ni memang mudah, tapi jangan ambil mudah, yang mudah tu pun nak kena dimahirkan.

    So please, nak berjaya dalam bisnes network marketing ni, please jangan buat kerja-kerja membunuh tanpa niat ni…

    4 Strategi Kejayaan...

    (Simple jer... ini yang buat bisnes ni best... bila simple - orang senang nak duplicate, bila senang nak duplicate - laju ler rangkaian berkembang... barulah terasa best buat bisnes network marketing, duit masyukkk atas usahasama kita & rangkaian :-), kuasa leverage!)

    Strategi Pertama: Jadikan TTTE talian utama kita. Bila ini berlaku baru lah kita topup penuh, tak de lah topup berpecah kepada hp lain, barulah masing-masing tinggi points & bila semua orang buat perkara yang sama barulah banyak bonus kita semua. Lagipun kalau tidak dijadikan talian utama, ada yang terlupa topup, sampai ada yang simkad luput & account bisnes expired, kan dah rugi tu... jangan sampai perkara ini berlaku. Penting: Do it right on our part, nanti group kita akan duplicate it right juga. Kepimpinan melalui tauladan.

    Strategi Kedua: Convert kesemua ahli keluarga terdekat kita seperti ibu / bapa, suami / isteri, anak-anak, adik beradik, saudara mara, pekerja kita, suruh mereka semua tukar, pakai simkad TTTE. Kalau mereka tak convert pun, memang tiap-tiap bulan mereka dok bayar topup / bil jugak, tapi tak dapat apa, baik convert, dapat jugak benefits yang best tu & boleh buat duit... Kan WOW tuh!
     
    Strategi Ketiga: Kenalkan kepada orang lain, seperti rakan sekerja, sahabat-sahabat sepermainan, sambil main golf, main tenis, main badminton, main sepaktakraw, main snooker, jogging, sambil mancing, sambil sembang di kedai mamak, cerita kan peluang ini dan ajak mereka sekali. Terangkan yang ini bukan MLM, tapi guna hp macam biasa dan dapat upah jika ceritakan kepada orang lain & orang tu join, tukar ke pakai simkad TTTE ini.

    Strategi Keempat: Hari-hari melakukannya - baik sponsoring atau servicing group. Tak kira lah kita buat secara part-time or full-time. Beza hanya berapa jam buat. Yang penting hari-hari buat. Buat secara konsisten, ambil ilmu, buat praktikal, ulang ambil ilmu, ulang buat praktikal, ulang beberapa cycle, jadi mahir ler... bila dah mahir, kita diri sendiri juga yang senang buat.

    Simple kan? Ini lah satu cara mudah untuk mendapatkan pendapatan pasif. Mana ada bisnes sesimple macam ni.

    *****

    PREVIEW di HQ Sri Petaling setiap hari RABU jam 8.45pm & SABTU 2.45pm

    Jemput datang ke Peview. Ada cabutan bertuah lagi tu… senang jer nak masuk, caranya:

    • kalau kita topup selepas Preview tu rm30 dpt 1 draw, rm60-2 draw, rm90-3 draw, & seterusnya;
    • kalau prospek join selepas preview, prospek dpt 1 draw.
    Cabutan bertuah terus sahaja dibuat selepas preview habis & orang ramai dah habis beli topup. Hadiah-hadiah biasanya handphone, banyak juga kadang-kadang sampai 6 biji hp, juga ada hadiah payung, cap, t-shirt, dongle, cash, grand prize biasanya tablet! Rugi siapa yang tak datang / masuk cabutan bertuah.
     
    Sangat penting jangan datang lambat semasa preview sebab preview product & plan nya sekejap sahaja – sebab bisnesnya simple straight forward. So, kalau u/prospek datang lambat, nanti sebahagian info. dah miss, tak dapat lah info lengkap. Info memang semua dah ada di website / buku panduan, cuma kalau datang, lagi cepat & senang faham & boleh tengok live macam mana kami cakap / convincekan prospek.

    Speaker
    PreviewKJah PreviewLuar
    Suasana Preview di Dalam,
    Speaker WOW Zariman
    Di Hujung Preview,
    Kak Jah sedang sharing
    Suasana Preview di Luar,
    Urusan kaunter, chit-chat,
    cabutan bertuah

    Booth
    Contoh Booth yang ada dijual di Syarikat.
    Juga ada beg, pen, cap, towel, payung, shirt, flyer, bunting, dongle, hp & tab.

    Cabutan Bertuah - Ramai sangat yang menang, banyak sangat hadiah.

    CabBtuah-1K CabBtuah-Tab CabBtuah-Z10 CabBtuah-Dongle

    Penutup

    SIMKAD AJAIB! Simkad TTTE ini adalah mesin pengeluar duit! Hanya gunakannya & recommend kepada saudara-mara, sahabat handai, jiran tetangga, rakan taulan, pada orang tak kenal pun boleh recommend – mereka buat perkara yang sama – gunakannya & recommend to others. Tengok la hasilnya – memang mesin pengeluar duit! Setiap 3 kali sebln – 11hb, 21hb, 31hb ianya mengeluarkan duit :-) Kalau anda tak guna simkad TTTE ni pun anda tetap pakai simkad lain juga. Kalau anda tak recommend simkad TTTE ni pun macam-macam perkara anda recommend pada orang lain jugak – apa yang anda dapat?? Tarak... So, jadi lah pengguna BIJAK & usahawan BRILLIANT! Bertukarlah ke SIMKAD TTTE YANG AJAIB YANG MENGELUARKN DUIT INI!

    Info lanjut juga boleh di dapati di 3 website berikut:-

    www.toneexcel.biz/index.php?id=152418 (website sifu Mazelan)

    www.toneexcel.com (website syarikat toneexcel)

    www.tunetalk.com (website syarikat tunetalk)


    Hanya RM90!

    Sertailah sekarang…
    sertai

    Punya la panjang lebar details explain – sebenarnya nak suruh tukar simkad jer… dari mana-mana telco ke telco TuneTalk ToneExcel… itu aje! Iya… itu aje bisnes / program ni. Sempoi giler… tapi income boleh dapat 4 or 5 angka sebulan malah boleh pergi ke 6 angka sebulan! Lagi giler…! Of course bukan dalam jangkamasa yang singkat ler... kena usaha lah… ini bukan skim cepat kaya, bukan duduk diam dapat duit… Cuma usahanya tak lah susah mana... Tak join pun memang pakai pun, baik join dapat juga benefitsnya & boleh buat duit!



    buya
    Kata Hikmat Prof. Dr. Hamka:

    "Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba....... datang tidak menentu masa...... datang disaat kita kesempitan atau kesusahan. Nilailah peluang itu secara bijaksana. Rebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba. Jangan jadikan Seribu Alasan untuk tidak merebut peluang yang besar itu!”

    Rakan-rakan... walau apapun sebab anda join – nak buat duit extra ker samada untuk diri sendiri / orang tersayang / mahupun bantu orang yang susah ker, nak bagi peluang ini kepada orang lain ker, nak support kawan yang buat ker – apapun sebabnya terpulang kepada rakan-rakan. Untuk pengetahuan, ada rakan-rakan yang join program ini dah tunggu banyak tahun dah, ada yang sampai 8 tahun tunggu nak jumpa peluang wow ini… Kita senang-senang sahaja ada orang bagi peluang ini tanpa mencari. Hargailah, bukan hanya dengan kata-kata bersyukur sahaja tetapi dengan melakukannya - sambut peluang ini & buat yang terbaik. Marilah kita sama-sama memerdekakan diri kita dari belenggu asyik tak cukop duit jer & bantu orang lain seramai yang boleh.


    Ayuh teman-teman semua...
    Samada Anda BUAT DUIT atau Anda BUAT ALASAN, Apa yang saya pasti - Anda TAK BOLEH BUAT DUA-DUA!
    (Either you make money or you make excuse - You cannot make both!)



    Selamat Menyertai Program Komuniti Rujukan / Referral WOW TuneTalk ToneExcel, dan Selamat Maju Jaya.


    "Knowledge is Not Power, Applied Knowledge is Power"
     
    KJah Traktor

    Bangkitlah! Gali Guna Traktorrr!!!

    .............................................................
    Mohd Ghazali Mat Yisa

    Website: www.membuatduit.com ; Hp: 013-9192517 ; E-Mail: liedy_my@yahoo.com

    P/s: Jika nak berjaya dalam sesuatu bidang, pelajarilah dari orang yang pakar dalam bidang tersebut. Menjana wang dari TTTE menjadi lebih mudah jika anda dapatkan strateginya dari orang yang dah berjaya melakukannya.

    P/p/s:
    Kenapa saya join bisnes ini? Selain daripada sebab bisnes TTTE ini mempunyai kekuatan 4 faktor kejayaan, & kelemahan bisnes network marketing yang lain TTTE boleh atasi; sebab yang lebih utama adalah kerana bisnes ini tidak akan menyusahkan sesiapa yang join, walaupun jika orang yang join/buat/melakukan bisnes ini tidak berjaya, mereka tidak akan terbeban, sebab produk memang mereka dah/sedang/akan terus pakai pun!